Het is ons uitgestelde loon!

  • Screenshot_20200726-193704_WhatsApp
    Screenshot_20200726-193704_WhatsApp
Gesproken column ( stem Jan Slotboom )


De column is deze week van: Gert Jan Zeeman.


Het Pensioenakkoord.     

Op het moment dat je denkt dat alles wat er te schrijven valt geschreven is en er van de kant van ‘De Winstmakers’ zo goed als absolute radiostilte is, wordt die stilte opeens doorbroken door het Financieele Dagblad;  

‘Het afgelopen jaar hebben de Pensioenfondsen een rendement behaald van 7.3 procent’.  

Stel je eens voor, 7.3 procent van 1700 miljard euro! Dát is nog eens een aardige eurocent! Een dag later lezen we in diverse media dat de pensioenen wederom niet geïndexeerd worden. Men kan of wil de pensioenen niet naar boven bijstellen. Integendeel, er wordt mee geschermd dat pensioenen naar beneden bijgesteld moeten worden,eventueel zelfs met dubbele cijfers

Als je net weer goed zit en enigszins op adem komt, na van verbazing van die denkbeeldige stoel te zijn gevallen, volgt opnieuw een persbericht. Dit keer vanuit de regering. U weet wel, dat instituut waar het niet ondenkbaar is dat er na de verkiezingen een of andere grappenmaker op het pluche komt te zitten die eerder als een Stalin zijn ledenparlement gemotiveerd heeft om maar bij het kruisje te tekenen. Namens de minister wordt bekend gemaakt dat volgend jaar WAARSCHIJNLIJK tóch nog niet gekort gaat worden.

‘Goh, die had niemand aan zien komen!’, zal de man bedacht hebben, waarmee hij laat zien nog steeds de goedgelovigheid van het Nederlandse volk te overschatten.  

Staan er volgend jaar niet héél toevallig landelijke verkiezingen op de agenda?  

De grootste partij mag als eerste proberen een coalitie te vormen met hoogstwaarschijnlijk zoveel compromissen dat alle programmaboekjes gelijk weggegooid kunnen worden. Alles met het doel een "democratisch" gekozen regering te kunnen installeren. En als je dan nog niet genoeg belazerd bent en weet dat er in dat jaar WAARSCHIJNLIJK geen kortingen zullen komen denk dan eens terug aan alle beloftes van onze minister-president.

Een stratenmaker hoefde geen dag langer te werken dan tot zijn 65 e. Iedereen zou er duizend euro bij krijgen. Ach ja, de kiezer, het volk en de stratenmaker weten inmiddels wel beter en die duizend euro kon weggestreept worden tegen de ziektekostenverzekering…..  Ik kan geen koffiedik kijken en ben ook geen politiek expert, maar desalniettemin vrees ik voor een herhaling van zetten als dezelfde clubjes aan de macht blijven. De angst voor kortingen zal blijven bestaan. Er zijn alternatieven, maar de partijen die het wel goed voor hebben met uw pensioen zijn klein of hebben ideeën die doorgaans alleen in de ontevreden onderlaag van de bevolking leven.

En die laatste groep neemt in aantallen toe….  

Stemadvies kan ik u niet geven. De door mij bedoelde partijen kunnen uiteindelijk ook wolven in schaapskleren zijn of ideologieën verkwanselen in ruil voor een tijdelijke job om van daaruit door te stomen naar een goedbetaalde baan in Brussel , maar zeker is wél dat als u stemt op de kliek die er nu zit binnen 2 maanden na de installatie van een nieuwe regering de hoogte van het pensioen zal kelderen en kelderen en kelderen………..  

Ik wens u volgend jaar veel wijsheid toe. 

G.J. Zeeman