Het is ons uitgestelde loon!

Het nieuwste artikel van Rob de Brouwer. 

Pensioenfeiten.nl dd 14 februari 2021.

Kent u het verhaal van de uitvinder van het schaakbord, Sissa ben Dahir? De Indiase koning, Shirham wilde hem goed belonen. Sissa ben Dahir vroeg: "Majesteit, geef me ìeen graankorrel om op het eerste vakje te leggen, twee om op het tweede vakje te leggen, vier om op het derde vakje te leggen, acht om op het vierde vakje te leggen, en laat mij zo, O koning, elk van de vierenzestig vakjes van het schaakbord bedekken.” De koning was stomverbaasd over zo’n bescheiden verzoek, niet meer dan een handvol rijst voor deze geweldige uitvinding.

Het resultaat was een meters dikke graanlaag over een oppervlakte ter grote van België en Nederland samen.

Psychologie zorgt ervoor dat ons brein maar moeilijk exponentiële groei kan bevatten. Voor wie het boek van Dan Brown, "Inferno" heeft gelezen, weet intussen hoe dat de mensheid belemmert naar grote problemen als overbevolking te kijken.

Maar in het pensioendossier speelt dat ook. Met name het idee dat er meer dan genoeg geld is voor alle generaties om onze pensioenen tot St Juttemis geïndexeerd en wel te betalen. Voor iedereen die deelneemt of gaat deelnemen. Dat er geen probleem is. Dat er bij een klein bedrag aan rendement de bomen al tot OVER de hemel groeien en bij iets meer rendement duizelingwekkende bedragen overblijven. Niet te bevatten, maar toch is het zo.

Er is dus geen pensioenprobleem in Nederland, we hebben geen slechter pensioenstelsel nodig. Waarom iedereen slechter af laten zijn: werkenden, slapers, gepensioneerden, de overheid als belastingontvanger, maar ook werkgevers door een hogere premie ! Zelfs onze eigen overheid als grootste werkgever bevat exponentiële groei niet, dus!

Alleen de beleggers en de pensioenindustrie varen er heel erg wel bij. Maar ja die hebben een batterij aan wiskundigen in huis die geleerd hebben door de psychische barrière heen te kijken.

Jaap van Dissel moet keer op keer de exponentiële besmetting van het Coronavirus uitleggen, dus we moeten ons niet schamen.

Daarom is Black Rock (veel wiskundigen denk ik) lid geworden van Netspar.

Lees het verhaal van Rob de Brouwer, die op onnavolgbaar heldere manier uitlegt dat er veel meer dan genoeg is. Waarom we te veel sparen.

Denk dus aan de uitvinder van het schaakbord en zijn beloning.

Lees dan het artikel maar eens grondig.

.

En eigenlijk zou Nederland snel de vlag uit moeten steken en het nieuwe wetsontwerp snel intrekken en vergeten is mijn oproep aan de gehele politiek.

Laat ons geld niet naar Black Rock verdwijnen, maar lekker in Nederland houden, dan zijn we een rijk volk.

Het kan mooi voor de verkiezingen.  

https://pensioenfeiten.nl/ 2021/02/14/er-is-in-nederland- veel-te-veel-gespaard-voor- het-aanvullend-pensioen/  

Met vriendelijke groeten,

 

Wilma Berkhout